JambalayaDe kennel wordt gerund door Wil Huizer en is gelegen in het mooie Limburgse land in Susteren. Sinds 1977 staan wij geregistreerd bij de Raad van Beheer.


Aanvankelijk begonnen met Engelse Cocker Spaniels, later overgegaan op een iets groter soort, de Gordon Setter. Langzamerhand is er een Engelse Setter en later een Ierse Setter bijgekomen. Als schoothondje hebben we ook nog een Beagle aan de rij toegevoegd.


LizzyIk ben begonnen met fokken met de Engelse Cocker Spaniel, maar vanwege de nodige problemen in die tijd, overgestapt op de Gordon Setter. Mijn eerste Gordon was een herplaatsingshond, Sherry v.d. Oude Watermolen. In het begin had deze hond heel veel (gedrags)problemen, maar met de jaren ging dit steeds beter en toen ze 5 jaar was ben ik op aandringen van enkele fokkers toch naar tentoonstellingen gegaan en met succes: zij werd m'n eerste Nederlandse kampioen. Ook haar dochter werd kampioen.


Enkele jaren later kon ik Immens Haughty v. Huize Comtessa overnemen toen de eigenares stopte met haar kennel. Zij is de stammoeder geworden van mijn huidige Gordons. Ter verbetering van het ras heb ik 2 reuen uit Amerika gehaald uit de Heavenly-lijn. Dit zijn in principe de 3 honden waar de tegenwoordige generatie op gebouwd is. Een kleindochter van Haughty, Passõa, is de stammoeder geworden van de Mergelhoevekennel, die met veel succes rondloopt op de Nederlandse tentoonstellingen. Later is er nog een reu naar deze kennel gegaan, Esquire Sam, waarmee in bescheiden mate verder is gefokt.


Ik fok niet veel, 1 nestje Gordons per jaar en 1 maal per 2 jaar een nestje Engelsen. Er lopen in ons huis wel veel honden rond, maar de meesten zijn met pensioen. De kroon wordt gedragen door Piranha (Engelse Setter, 15 jaar), op de voet gevolgd door Shenna (Gordon Setter, 14 jaar) die met 2 jaar door haar eigenaar is teruggebracht, omdat ze open deuren niet kon weerstaan. Allebei deze honden zijn overleden, Piranha is 16 jaar geworden en Shenna bijna 15.
De oudte nu is Nouba, een dochter van Piranha, ze is 14 jaar.  “Bent u geinteresseerd in een pup, neem dan gerust kontakt op voor een bezoekje.”